Escriu

Mi foto
Alboraya, València, Spain

jueves, mayo 28, 2009

DESÍDIA UNIVERSITARIA



OLÉ PER LA DESÍDIA UNIVERSITARIA?

El pròxim divendres s’aprovarà la beca salari i la beca de manteniment per a universitaris. Amb la primera es donaran 2800 euros, i amb la segona, uns 1300. Tinc entès que la beca de manteniment serà per a aquell estudiant que tinga més possibilitats d’abandonar la carrera.

Què vol dir això que comenten de “major risc d’abandonar la carrera”? No ho entenc, de veritat, cóm és possible que el Govern vaja a fomentar la desídia entre els universitaris? Ala, per a que no es deixen la carrera els xiquets, anem a donar-los més i més dinerets. M’agradaria no ser sols jo la única a qui li xoca.

Així, a tots els que estan al paro de segur que els entren unes ganes imperioses de posar-se a cursar una carrera i tornar a la llar familiar. I ja està, tot apanyat, a viure per la cara i de les ajudes estatals.

No se si el Govern ha fet esta proposta per intentar aconseguir que els estudiants anti-bolonya canvien d’actitud, o almenys que estiguen més contents, o menys disgustats, però no em sembla una bona idea de cap de les maneres, donat que al meu parer estan fomentat, com he dit, la peresa entre els estudiants de carreres universitàries.

Estem oblidant que qui portarà les rendes de la societat d’ací a uns anys, serà, precisament, aquest universitari, un estudiant malacostumat i que anirà a la llei del mínim esforç, actitud ja de per si prou freqüent entre els joves d’avui, actitud que els mitjans de comunicació massiva ja difonen de sobres tots els dies. Si ja se’ls dona tot ben aixafadet, sols faltava açò. Ho acaba d’adobar.

Voldria que la cosa canviés, donat que en cas contrari, amb tan poca iniciativa i tanta promoció de la inacció i desídia no se on anirem a parar. Bé, no és nou açò, però preocupa, no?

4 comentarios:

  1. He de dir que hui he sentit la noticia i he pensat exactament el mateix que tu... premiar al més gos... potser em torne a matricular l'any que ve... a fer, umm, no sé, tampoc importa molt, amb 1300 euros em dona per a fer uns quants botellons i comprar unes baralles de cartes noves... sí, això faré.. ;)

    ResponderEliminar
  2. Només donen diners als de rendes més baixes, per tal que no deixen els estudis per posar-se a treballar i mantindre la família.

    ResponderEliminar
  3. Sincerament, conforme està el pati, no crec que siguen molts els que es deixen els estudis per ajudar a la familia. A més, lo de la renda és molt relatiu, intervenen mássa factors com per poder controlarho com toca

    ResponderEliminar
  4. Sincerament, conforme està el pati, no crec que siguen molts els que es deixen els estudis per ajudar a la familia. A més, lo de la renda és molt relatiu, intervenen mássa factors com per poder controlarho com toca

    ResponderEliminar