Escriu

Mi foto
Alboraya, València, Spain

sábado, septiembre 19, 2009

PASSAT, PRESENT, FUTUR


Mai no he comprès per què a algunes persones els agradaria tornar al passat, mai no vaig entendre que volguessin fer les coses d'una altra manera o que tinguessin vergonya d'haver actuat d'aquesta o aquella manera, més correcta o menys.


No se quins errors anhelen apanyar, ni cóm no es plantegen, amb la seva pessimista visió, que podrien augmentar el seu error.


En la formació de la nostra personalitat intervé el que hem viscut, totes les nostres experiències i eleccions, bones i dolentes. Podem haver fallat, i desitjar no haver-ho fet, però possiblement, en el moment en què vam escollir actuar d'una determinada manera, no érem capaços de cap altra cosa que més que d'equivocar-nos. I és per això mateix per la qual cosa en el futur no tornarem a fer-ho d'aquesta manera equivocada o poc avantatjosa.


En ocasions hem elegit la que no era la millor opció, vivint les conseqüències un temps després. Però si no ho haguéssim fet, no sabríem que era precisament això, una mala opció.


No crec que calgui sentir vergonya pel que un ha fet o deixada de ser fet, ja que de tot s'aprèn. Potser hauriem d'estar orgullosos d'aquesta millora duta a terme, potser hauríem de recordar-nos de tant en tant i més a sovint, que alguns éssers humans estem en continu procés de maduració.

8 comentarios:

  1. Absolutament d'acord. Em sorprèn que algú escrigui un post com aquest, podríem dir... tant dels meus. Vaja, que estic completament d'acord per si no havia quedat clar.
    Salutacions!

    ResponderEliminar
  2. I aquelles decisions i eleccions les conseqüències negatives (poc o molt) de les quals encara ens persegueixen?

    ResponderEliminar
  3. Jo crec que continuen formant part de nosaltres...

    ResponderEliminar
  4. I és clar que continuen formant part de nosaltres, però potser ens han perjudicat greument i objectiva...

    ResponderEliminar
  5. clar, però haver estat perjudicat tampoc no és tan dolent, no?depén, però en general...

    ResponderEliminar
  6. Vaja, que no hi ha manera de convèncer-te... :)

    ResponderEliminar
  7. Jajaja, cabuda, com una mula

    ResponderEliminar
  8. Jo preferix dir "tenaç", "constant", "ferma"... són molt més positius!

    ResponderEliminar