Escriu

Mi foto
Alboraya, València, Spain

martes, julio 07, 2009

EVITANT EL CONFLICTE



No m’agrada discutir, és cansat. No li trobe el gust enlloc. Potser però, que algunes voltes suporte més del que deuria, sols per evitar el conflicte, i després passa el que passa.

De totes les discussions, les pitjors, per a mi, són les que mantens amb algú a qui aprecies (amics, parella, amics "especials", tant em fa). Quan hi ha estima, també hi cap l’odi. Ja ho diu la frase, que d’un a l’altre sols hi ha un pas.
Hi ha moltes formes de barallar-se i si no fóra una bestiesa, asseguraria que el
discutir és tot un art.
Alguns criden i altres callen, uns es fan els ofesos i altres les víctimes. Hi ha qui perd els papers i també qui fa com que res no va amb ell. La meva especialitat es callar i després rebentar. I esguita ben lluny, i ningú no ho entén.

El conflicte no és agradable, però tampoc per evitar-lo deixa de resultar fastigosament molest, i de vegades té una capacitat de desenvolupament i creixement impressionant, i quan menys t’ho esperes ja el tens al damunt o se t’escapa de les mans.

És diferent llevar-li importància a certes xorrades enutjoses que intentar que no ens afecte un tema que realment és important. Tanmateix, de vegades una és confon, i per no resultar una vella gemegosa i pesada no denuncia allò que li fot.

Però el dia que rebentes aplega, i te’n adones de la cremor acumulada, i clar, a l’enuig que tens amb l’altre s’afegeix el que tens amb tu mateixa per no haver pres cartes en l’assumpte amb més antelació, i per ser posseïdora d'una rancor vergonyosa. La persona amb qui t’enfades, que per descomptat desconeix els teus conflictes interns, veu exagerada la teva nova i ja manifesta mala llet.

Val la pena doncs, dir les coses quan toca, doncs a veure si de tant evitar el conflicte, amb molta més força i impuls, acaba per caure’ns a sobre i ens deixa ben aixafats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario