Escriu

Mi foto
Alboraya, València, Spain

jueves, julio 23, 2009

ALCOHÒLIC CONDUCTOR




ALCOHÒLIC CONDUCTOR

Són les tres de la matinada, la rosada, pesada, cau sobre la nostra pell, impregnada de suor. Mentre espero a que surten totes les cambreres, dirigeixo la vista cap a un grup de joves que caminen per la calçada, beguts, descalços, i amb gots a la mà.

Pujo al cotxe i arranco, i mentre faig marxa enrere per sortir de l’aparcament, observo preocupada pel retrovisor, amb un nus a la gola, temorosa de xafar algú.

He de passar per una zona freqüentada i minoro la velocitat, doncs la gent fa botelló al bell mig del carrer mentre balla entre els cotxes o els esquiva com a bous. La resta de conductors no semblen tan previnguts, i la distància de seguretat que guarden em fa deduir que porten algunes copetes de més. Però la policia no és enlloc.

Segons la memòria del Institut Nacional de Toxicologia de 2008, el 40% dels conductors que perderen la vida en accidents de tràfic eixe any, estaven baix l’efecte de l’alcohol o d’altres drogues. Açò fou noticia a El mundo, però tanmateix, cada dissabte al sortir de la feina, em trobe amb el mateix panorama.

El pitjor del cas és que la gent, quan està sopant, si diu que no beu, és perquè la poli va a pillar-los, per la multa, i no per la seva seguretat i la de la resta. Passa com abans amb el casc i els ciclomotors, sols que en el cas actual jo crec que hi ha molta menys conscienciació.

Potser el problema es solucionaria amb multes més fortes i en major quantitat sobretot en aquesta zona de marxa, però la Guardia Civil no pot multar dins la ciutat, i l’ajuntament no disposa més policia local per establir l’ordre.

Suposo, que com amb tot, fins que no passe una desgràcia, ningú no mourà ni un dit, ni mig. I no sé si malauradament, no queda molt per a aquesta.

1 comentario:

  1. Policía? Guardia civil? l'exercit? el que fa falta és educació en el país de la pandereta, on l'alcoholisme es cultura... igual igual que les rebaixes ;)

    ResponderEliminar