Escriu

Mi foto
Alboraya, València, Spain

miércoles, diciembre 23, 2009

POTSER NO L'ESTIMES TANT




És mal comú ferir qui vols amb un descuit, és freqüent també descarregar els nostres enuigs sobre els que tenim més a prop. Sí, és habitual, però no per això deixa d’estar mal fet, i de vegades et planteges si serà cert que estimes tant estes persones amb qui t’has desfogat.

Diu el refrany, que “el que se ahoga no repara a lo que se agarra”, i crec jo que està encertat del tot. Potser aquells que ens ofeguem deuríem fixar-nos més i tindre cura de qui ens ajuda. Perquè  tal volta la pròxima vegada que caiguem a l’aigua no hi haurà ni tansevol pedra o tronc algun al que aferrar-se.

D’altra banda, tendim a molestar-nos amb major facilitat amb les persones que ens importen, amb les que considerem que tenen un criteri o uns valors, o amb aquelles que ens encisen i enamoren.

Tanmateix, si realment estimem, l’enuig es passa prompte, doncs l’amor que sentim està per damunt d’això i de molt més. En aquelles ocasions en que és així, qualsevol dels implicats demana disculpes, i l’assumpte es deixa per solucionat. Ara bé, podem voler persones que no saben què és el perdó, i tal vegada, davant d’ells, no puguem deixar de banda el rancor.

La ràbia no és bona, i els mals records amb bona dosi d’ella, menys encara. Provoquen desastres, i que fem mal, i també que una volta fet aquest, pensem de l’ésser danyat: “que li bomben”.

I després ens penedim, desitjant no haver dut mai a terme tan dolenta acció. Més ja és massa tard.

És possible llavors, que sí vullgam als que conscient o inconscientment ferim, però que el problema radique en que no sapiguem fer això "d’estimar”.




7 comentarios:

  1. M'ha agradat molt este post. Bs

    ResponderEliminar
  2. Oye que yo a mi hamster le quiero una barbaridad. Dicha la estupidez, tienes razón yo creo que la confianza que tienes con una madre, una novia o un buen amigo, provoca que puedas decir lo que te venga a la cabeza, hasta cuando lo que digas pueda molestar. En cambio cuando no contamos con esa confianza, todos son buenas caras y estupendos própositos. Felices fiestas Agueda.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Ene...un de nou al pica'm

    ResponderEliminar
  5. De mi suelen decir que "no sé querer, porque quiero con locura". Quizás tengan razón, porque este "malquerer" anda falto de alegrías... A pesar de todo, siempre llego a una única conclusión: vale la pena.

    ResponderEliminar